Το ΠΑΣΟΚ της μεγάλης νίκης του 1981 έχει πολιτική φυσική συνέχεια: το Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή One Report του ΟΝΕ CHANNEL με τους Γιώργο Χουδαλάκη και Διονύση Νασόπουλο βρέθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Μεταξύ άλλων η βουλευτής είπε πως η 18η Οκτωβρίου είναι για εμάς μια ημέρα ιστορικής μνήμης, κι όχι ζήτημα νοσταλγίας για την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. «Είναι μια ημέρα που σηματοδοτεί μια σειρά πολύ μεγάλων αλλαγών για τη χώρα, που από τότε μέχρι σήμερα περπατά πάνω στο δρόμο της Δημοκρατίας».

Κατόπιν, απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για τον φόβο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ η Λαρισαία πολιτικός του απάντησε δεικτικά πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί», συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

«Χρειάζεται πολιτική ενδοσκόπηση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι. «Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, σε γήπεδο μπάσκετ». Το μαζεύω «τα πάντα από παντού» δεν είναι
ΠΑΣΟΚ, παρότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να υιοθετήσει το «πράσινο» ως χρώμα σε πολλαπλά επίπεδα, μιμούμενος ακόμη και τη φωνή του ηγέτη μας, του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ στην αυθεντική του μορφή μπορεί να εκφραστεί μόνο από τον φορέα που αποτελεί την φυσική συνέχειά του, και αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής». Άλλωστε, στους κόλπους του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία από άκρα δεξιά, λόγω της συνεργασίας του με τους ΑΝΕΛ, μαζί με γραμματείς του ΚΙΝΑΛ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και πολίτης εμφανίζεται να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της στον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση για Βρυξέλλες, η Ευαγγελία Λιακούλη είπε:
«Δεν ταιριάζει στον πολιτικό μας πολιτισμό τέτοια συμπεριφορά. Τα καταδικάζω όλα αυτά. Όπως καταδικάζω και τους αγανακτισμένους, όπως και τους «Ρουβίκωνες». Κάποιος ανοίγει τις πύλες σε όλα αυτά και δίνει το δικαίωμα σε όλες αυτές τις ακραίες φωνές να ακούγονται».

Τέλος, μιλώντας για το μπλόκο της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και της Αλβανίας, η βουλευτής Λάρισας τόνισε πως «σε αυτή τη φάση και τη χθεσινή ημέρα επιβεβαιώθηκε περισσότερο από ποτέ άλλοτε η θέση του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό που είπαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι μια τέτοια Συμφωνία δεν έχει ωριμάσει, ούτε σε επίπεδο ηγεσιών, ούτε σε επίπεδο Ευρώπης, ούτε σε επίπεδο λαών. Επιπλέον, η προηγούμενη κυβέρνηση υπέπεσε σε σφάλματα πολιτικής τακτικής, δεν άνοιξε τη διαδικασία, δεν την κατέστησε «εθνική», δεν επεδίωξε ένα αρραγές μέτωπο για μια τόσο σπουδαία εθνική υπόθεση».