Τροπολογία σχετικά με την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος, κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής , ζητώντας άμεσα από την Κυβέρνηση να δεχθεί την πρόταση του κόμματος. 

  Η  Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, δήλωσε τα εξής : 

«Συνεπείς στις θέσεις μας που αναπτύξαμε ήδη στο δημόσιο διάλογο, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εδώ και αρκετούς μήνες, έχει προτείνει την ρύθμιση της λιανικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε η ελάφρυνση να φτάνει άμεσα στον καταναλωτή. 

Με την πρότασή μας : 

  • Δεν επιτρέπεται οι λογαριασμοί να αυξηθούν πάνω από 10% σε σχέση με την 1Η .05.2021
  • Δεν επιτρέπεται να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, από λογαριασμούς που υπερβαίνουν το 10%.
  • Ρυθμίζονται τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από λογαριασμούς ρεύματος από 1/5/2021, σε 240 δόσεις. 

Οι λύσεις που προτείνουμε, εντάσσονται στις κατευθύνσεις που έχει παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από 08/03, δίνουν  άμεση απάντηση στο πρόβλημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δεν κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία.

Με την πρότασή μας  εξασφαλίζεται η δίκαιη ισορροπία όλων των εμπλεκομένων στην παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και η ομαλή λειτουργία της αγοράς Την ίδια ώρα, παραμερίζονται  μέτρα ενεργειακού λαϊκισμού που το μόνο που κάνουν είναι να γεννούν νέα κινήματα «Δεν Πληρώνω», χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που τίθενται» .