Στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε σήμερα η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην Υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, Νίκος Παππάς, που ελέγχεται για μεθόδευση της διαδικασίας αδειοδότησης καναλιών και διοχέτευσης χρημάτων μέσω επιχειρηματία για την δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού  επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Λαρισαία βουλευτής, επεσήμανε τα εξής:  

«Η Βουλή κλήθηκε σήμερα, διαφυλάττοντας τις διαδικασίες που ορίζει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, να ανοίξει το δρόμο, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ένας πρώην κορυφαίος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Παππάς, που διαδραμάτισε  το 2016 κομβικό ρόλο στην διαβόητη διαδικασία ελέγχου του χώρου των τηλεοπτικών ΜΜΕ.

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται με τις κινήσεις του, ότι χειραγώγησε τις εξελίξεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, επιρροής ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο και η Βουλή δεν έχει άλλον δρόμο, από το να παραδώσει στον έλεγχο της πρώτης, τα όσα στοιχεία συλλεχθούν κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Σε πολιτικό επίπεδο, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, υπογράμμισε πως σήμερα«παρακολουθούμε τα απόνερα μιας κακοστημένης παράστασης της πρώην κυβέρνησης, με τίτλο ‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κατηραμένος όφις (των ιδιωτικών ΜΜΕ)’’, που θα την ζήλευε ακόμη και ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης.Δυστυχώς, όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ιστορία δεν είχε happyend και η ‘’ελπίδα για μια ακόμη φορά δεν ήρθε’’. Και αυτό γιατί η παράσταση ήταν κακοπαιγμένη, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν κι οι ίδιοι οι θεατές, τελειώνοντάς την πολύ σύντομα, όπως κατέδειξε και η τότε απόφαση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχέση με την όλη στημένη διαδικασία, την οποία ακύρωσε! ».

Η Λαρισαία βουλευτής δεν παρέλειψε να θέσει και τα ερωτήματα, με τα οποία αναμένεται πλέον να ασχοληθεί η προανακριτική της Βουλής, λέγοντας: «Αναμφίβολα, ωστόσο, ακόμη και σήμερα κατά τα φαινόμενα παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά ως προς τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και τους ακριβείς ρόλους που εξυπηρέτησαν- και κυρίως πρέπει να εξηγηθεί το περιβόητο ‘’White House’’ τί ρόλο διαδραμάτισε στην υπόθεση …».

«Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής σε παρόμοιες περιπτώσεις, η φράση ‘’Όλα στο φως!’’ παραμένει διαχρονικό του motto, ακόμη και στις περιπτώσεις διερεύνησης πράξεων δικών του στελεχών», τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη, για να συμπληρώσει, «Γιατί η Δημοκρατική παράταξη ανέκαθεν αποτέλεσε τον διαχρονικό φύλακα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, ακόμη και όταν βαλλόμασταν τόσο από τα δεξιά μας, όσο και από τα αριστερά μας, προσπαθώντας να βγάλουμε τη χώρα από την τραγική κατάσταση πτώχευσης που μας κληροδοτήθηκε».

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η διαδικασία της προανακριτικής, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε με νόημα πως «‘’η γυναίκα του Καίσαρα’’ δεν μπορεί να είναι τίμια κατά το δοκούν και κατά περίπτωση- ή με τις εποχές και τις μέρες. Ή είναι τίμια ή δεν είναι. Ά lacarte ή με ‘’λίστα Πέτσα’’ τίμια πάντως, δεν γίνεται να είναι. Και ο νοών νοείτω…».

Ακολουθεί το videoτης τοποθέτησης της Ευαγγελίας Λιακούλη στην Ολομέλεια: