Μετά την πρόσφατη, τραγική απώλεια από κορωνοϊό του εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο της Νεάπολης Λάρισας, ερώτηση προς τους  κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατέθεσε η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη , θέτοντας το  ζήτημα άμεσου εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και του προσωπικού αυτών των δομών και διενέργειας τακτικών μαζικών τεστ . 

Ειδικότερα η κ Λιακούλη επισημαίνει: 

«Μόλις πριν λίγες ημέρες, η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας,  συγκλονίστηκε από την απώλεια λόγω κορωνοϊού, εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο της Νεάπολης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο, , διαγνώσθηκαν συνολικά 21 μαθητές και εργαζόμενοι με covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προκλητική η αδιαφορία από πλευράς της Πολιτείας για την τύχη μιας τόσο ευάλωτης εκπαιδευτικής δομής, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των εκπαιδευτικών και όλων   των εργαζομένων στα ΣΜΕΑΕ – οι οποίοι τελούν ουσιαστικά« ανοχύρωτοι». Και αυτό διαπιστώνεται από τη στιγμή που οι  εν λόγω σχολικές μονάδες λειτουργούν κανονικά εδώ και ένα χρόνο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα μέτρα  προστασίας, εν μέσω μάλιστα εξέλιξης του τρίτου κύματος  πανδημία ςcovid-19…

Όπως μάλιστα επισημαίνει με σχετικές ανακοινώσεις του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λάρισας, η κατάσταση τείνει ιδιαίτερα ανησυχητική και χρήζει ουσιαστικών παρεμβάσεων, αφού όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στα ειδικά σχολεία, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και προσωπικό καθαριότητας, στηρίζουν  τα παιδιά με αναπηρία, αγόγγυστα και με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Οι  λειτουργοί των δομών ΣΜΕΑΕ, βρίσκονται κάθε στιγμή σε σωματική επαφής με τα παιδιά– γεγονός ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο για την υγεία των εκπαιδευτικών, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και με την πρόσφατη, τραγική απώλεια του Λαρισαίου εκπαιδευτικού.

Ζητάμε  μια πειστική απάντηση από την στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει ούτε ένα (1) εμβόλιο (!).

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού αυτών των δομών και διενέργεια μαζικών τεστ  σε τακτική βάση» .