Σε συνέχεια της τοποθέτησής της  από το βήμα της Βουλής το περασμένο Σάββατο, στη συνεδρίαση της  Ολομέλειας, για τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Περιφερειακός και Τοπικός Τύπος, ερώτηση – παρέμβαση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Σ. Πέτσα, καθώς και τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής: 

 «Ο Περιφερειακός Τύπος αποτελεί ένα από τα πιο βασικά μέσα ενημέρωσης των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, κι όχι τυχαία, από την στιγμή που μέσα από τη διαχρονικότητα, την ιστορικότητά του, αλλά και την στενή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, κερδίζει την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού του κοινού, διατηρώντας  πιστούς συνδρομητές, με κύριο πυλώνα την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του. 

Ωστόσο, και ο Περιφερειακός Τύπος ως τομέας επαγγελματικής δραστηριοποίησης αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά προβλήματα, εξαιτίας τους ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας που τώρα προκύπτει, ως απότοκο της πανδημίας του covid-19. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί, πως οΠεριφερειακός Τύπος της χώρας παρότι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν ανακοινωθεί  από την Κυβέρνηση για τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, αλλά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε ένα χρόνο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακόμη μια πληγή στα έσοδά του, με την κατάργηση της υποχρεωτικής καταχώρισης δημοσιεύσεων του δημοσίου τομέα, στον τοπικό Τύπο. 

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων ζητά εδώ και καιρό από την Κυβέρνηση τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου Μητρώου περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων, καθώς και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων, ωστόσο  δυστυχώς, το αίτημά τους αυτό δεν έχει ακόμη βρει «ευήκοα ώτα».

Εξίσου σημαντικό, όμως, κρίνεται και το ζήτημα της διατήρησης της υποχρέωσης των επιχειρήσεων Περιφερειακού Τύπου να καταβάλουν ετησίως, πέραν των ασφαλιστικών, το 2% επί του τζίρου τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, ένα μέτρο που σε κάθε περίπτωση απειλεί την επιβίωση των  εφημερίδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, και δεδομένου ότι με ευθύνη της προηγούμενης και κυρίως της σημερινής κυβέρνησης, ο Περιφερειακός Τύπος έχει αφεθεί στο έλεος της οικονομικής κρίσης, χωρίς ουσιαστική στήριξη και χωρίς καμία πρόνοια για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του σημαντικού ρόλου που αυτός επιτελεί, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς για το αν προτίθενται να καταργήσουν τη διάταξη για τη μη υποχρεωτική δημοσίευση δημοσίων φορέων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο, αν σκέφτονται τη θεσμοθέτηση ενός Ενιαίου Μητρώου Περιφερειακών Επιχειρήσεων Τύπου, κι αν σχεδιάζουν την απόσυρση επιβολής του επαχθέστατου, επιπλέον φόρου 2%,  επί του ετήσιου τζίρου στις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου, που με μαθηματική ακρίβεια,  τις αφανίζει!»