Σε σχέση με τα νέα κριτήρια πολιτογράφησης αλλοδαπών που επί μακρόν διαμένουν κι εργάζονται στη χώρα μας,  η κοινοβουλευτική Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη,  επισημαίνει τα εξής:

«Στο ζήτημα της πολιτογράφησης των αλλοδαπών η κυβέρνηση της ΝΔ, έβγαλε το «κεντρώο» προσωπείο της και διολισθαίνει, σε επικίνδυνες και  εκδικητικές πρακτικές, έντονης «ακροδεξιάς οσμής», για τους μετανάστες, που επί μακρόν κατοικούν κι εργάζονται στη χώρα μας, ακόμη και πάνω από 20 χρόνια! 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εσωτερικών,  αλλάζει αιφνιδιαστικά το θεσμικό πλαίσιο του καθεστώτος απονομής ιθαγένειας επί το αυστηρότερο – αν όχι επί το ανέφικτο – και εισάγει, αναδρομικά (!), εισοδηματικά κριτήρια, που στην ουσία τους αποκλείουν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, που έχουν προσφέρει πολλά στη χώρα μας, αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα, χωρίς καμία διαβούλευση στη Βουλή , απλώς δια μίας εγκυκλίου του.

Αν είσαι λοιπόν επί μακρόν αλλοδαπός στη χώρα μας κι επιθυμείς να πολιτογραφηθείς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να… έχεις μείνει άνεργος τα τελευταία χρόνια, ακόμη και κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες της πανδημίας, όπου …πάγωσε σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα για όλους!

Αν είσαι επί μακρόν αλλοδαπός στη χώρα μας κι επιθυμείς να πολιτογραφηθείς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δώσεις εξετάσεις ιθαγένειας, για να αποδείξεις ότι γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ… ομοειδών πηληκίων της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής (!), όπως επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξέρεις την σημασία και την χρήση …της φανουρόπιτας!

Αν είσαι επί μακρόν αλλοδαπός στη χώρα μας κι επιθυμείς να πολιτογραφηθείς πρέπει να ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ή να ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ με Έλληνα ή Ελληνίδα πολίτη «από γεννήσεως»! 

Ο κ. Βορίδης εισάγει – το προσφιλές στον ίδιο, όσο και παρωχημένο – κριτήριο του δικαίου του «αίματος». 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ λοιπόν να κάνεις οικογένεια με άλλον πολιτογραφημένο αλλογενή ή ομογενή, γιατί κατά τα φαινόμενα οι Έλληνες από πολιτογράφηση για τον Υπουργό αυτού του ιδιότυπου  «ελληνόμετρου» – όλοι οι άλλοι είναι «λιγότερο Έλληνες κι Ελληνίδες»!

Βέβαια, όλα αυτά τα κριτήρια πολιτογράφησης του κ. Βορίδη είναι απολύτως συνεπή με την ιδεολογία του και καταφανώς ακολουθούν πιστά το πολιτικό σχέδιό του, για τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των επί μακρόν διαμενόντων μεταναστών στη χώρα μας. 

Ας θυμηθούν τη σημασία και τη χρήση της …φανουρόπιτας λοιπόν,  οι κυβερνώντες της ΝΔ,  προκειμένου να βρουν τη «μετριοπαθή» και «φιλελεύθερη» ταυτότητά τους, καθώς, προφανώς  μόνο με υπερφυσικό τρόπο μπορεί αυτό να συμβεί! »