Μήνυμα για την Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τονίζει τα εξής:  

«Και στην φετινή εργατική Πρωτομαγιά, μπορεί να μην είναι εύκολο να ακουστούν συνθήματα στους δρόμους στα καθιερωμένα συλλαλητήρια μνήμης.

Και της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς,  η φωνή ακόμα «πνίγεται», κάτω από τις μάσκες.

Ωστόσο,  το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς,  «φωνάζει» δυνατά στο μυαλό και στην καρδιά, αφού μετά από δεκατέσσερεις μήνες εγκλεισμών και συνεχόμενων εργασιακών καταστρατηγήσεων με τη θεσμική «βούλα» της κυβέρνησης της ΝΔ, βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου μεγάλου αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων και επανακαθορισμού του θεσμικού και αξιακού φορτίου της νέας εποχής, σε ό,τι αφορά το εργασιακό περιβάλλον.

Η προστασία των εργασιακών κεκτημένων, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το ζητούμενο. 

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκαν σε πρωτοφανή βαθμό τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον κόσμο, από λογικές νεοφιλελεύθερες, οι οποίες κυριάρχησαν για πάνω από 30 χρόνια.

Φέτος, ο νέος κόσμος που γεννιέται, έγινε αντικείμενο ακόμα και της πρόσφατης ιστορικής ομιλίας του Προέδρου  Μπάιντεν, ο οποίος παρουσίασε μια προοδευτική μεταρρυθμιστική ατζέντα για ένα πρωτοφανούς έκτασης πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας και τις υποδομές, με οικογενειακά επιδόματα και φορολογική ενίσχυση φτωχών οικογενειών, που συνοψίστηκε στην φράση: «Αυτήν τη χώρα δεν την έκτισε η Γουόλ Στρητ και το χρηματιστήριο. Την έκτισε η μεσαία τάξη. Και την μεσαία τάξη την έκτισαν τα συνδικάτα »

Αυτή η αλλαγή παραδείγματος, θα έπρεπε  να προβληματίσει σοβαρά.

Εδώ, όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να ομνύει στο αποτυχημένο παράδειγμα του Θατσερισμού, με ένα νέο «νομοσχέδιο – επέλαση» για το πενθήμερο και το 8ωρο στην εργασία, που την εκθέτει και που αν έρθει στη Βουλή όπως εξαγγέλθηκε,  θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των μαχών», για όλους τους  πραγματικά προοδευτικούς …

Κανένας συμβιβασμός, λοιπόν, με  τίποτε λιγότερο, γιατί γνώμονάς μας είναι πάντα και πρώτα ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, στην εργασία και στη ζωή . 

Μέσα στην  πανδημία που διανύουμε, δοκιμάστηκαν όλα και όλοι. 

Μετρήθηκε το μπόι όλων μας και οι μάσκες σιγά-σιγά πέφτουν…

Τώρα διαλέγουμε πλευρά λοιπόν, όπως μας προτρέπει και το παλιό τραγούδι των συνδικάτων

Στον αγώνα των δικαιωμάτων, της εργασίας και της ζωής , #Κανείς Μόνος»