«Διαρκής η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης και ενδυνάμωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στα γραφεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και την προοπτική που ο ίδιος οραματίζεται, ενημέρωσε διεξοδικά την Γραμματέα της Κ.Ο. σχετικά με όλες ενέργειες και τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να διευκολύνει έμπρακτα την εκπλήρωση της δύσκολης αποστολής της,  αλλά και να συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου προσώπου της Αστυνομίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του έργου και των υπηρεσιών της.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, από την πλευρά της, συνεχάρη τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύτιμη προσφορά της Αστυνομίας στη διαφύλαξη και προστασία του αγαθού της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών της χώρας. 

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στο σημαντικό έργο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, προς όφελος των κατοίκων του νομού Λάρισας και όλης της περιφέρειας, εξαίροντας την προσφορά τόσο των αξιωματούχων όσο και των αστυνομικών, που βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ συνολικά για τις δράσεις της Αστυνομίας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας καθώς και της εμπέδωσης της δημόσιας ασφάλειας των πολιτών της πατρίδας μας. 

Ο κ Αρχηγός, είναι ένας σοβαρός, υπεύθυνος, αλλά και πολύ φιλικός άνθρωπος και έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά με το εύρος των γνώσεών του, αλλά και με την προθυμία του να με ενημερώσει για όλα όσα ήθελα να συζητήσω μαζί του. 

Η Ελληνική Αστυνομία, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο, αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, σε ένα πλαίσιο διαρκών προκλήσεων και απειλών.

Ήδη , τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, μέσω παράνομων ενεργειών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σε πολλά επίπεδα 

Μέσα σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρά τις αντιξοότητες που προκαλούν οι πρωτόγνωρες και παρατεταμένες καταστάσεις αντιμετώπισης και διαχείρισης της πολλαπλών κρίσεων που πλήττουν την χώρα μας, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή, για να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών και να εγγυηθεί την διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και στήριξης του έργου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, υπενθύμισα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης και ενδυνάμωσης της υπηρεσίας, τόσο για την Λάρισα και τη Θεσσαλία όσο και για τα τμήματα όλης της χώρας, ώστε οι αστυνομικοί μας να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στην επιτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζει το πολύτιμο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των αστυνομικών, όσον αφορά στην δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, τα οποία επιτελούν πάντα με χαρακτηριστική υπευθυνότητα και αυταπάρνηση».