Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, η           Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη ,σε δήλωσή της αναφέρει:

«Με την ανακοίνωση  των βάσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων, πήρε τέλος η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων παιδιών και των οικογενειών τους, για την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησής τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που κλήθηκαν να αγωνιστούν και  να συναγωνιστούν υπό αντίξοες συνθήκες, όμως πέτυχαν τους στόχους τους, με υπομονή και καρτερικότητα. Στα παιδιά μας, που εδώ και 2 χρόνια προετοιμασίας, δοκιμάστηκαν από την πανδημία του covid-19, μαθήτευσαν την περσινή χρονιά, σε πρωτόγνωρες συνθήκες τηλε-εκπαίδευσης, απομονώθηκαν από παρέες και κάθε κοινωνική συναναστροφή, αποκόπηκαν από αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα.

Είναι αλήθεια, μια μέρα-σταθμός, για πολλούς. Σταθμός όμως- και όχι ο τελικός προορισμός, της μεγάλης διαδρομής της ζωής. Είμαστε δίπλα τους και μοιραζόμαστε τη χαρά με τα παιδιά και τους γονείς, που κατάφεραν το στόχο τους και εύχομαι να αγναντέψουν τις ψηλότερες κορφές της γνώσης και της επιτυχίας.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους γονείς, εκπαιδευτικούς και όλο τον οικογενειακό περίγυρο, που στωικά μαζί με εσάς , πορεύτηκαν αυτόν τον δύσβατο, μα και άνισο δρόμο. Το μέλλον είναι μπροστά σας και είναι ελπιδοφόρο, με την προϋπόθεση να αξιοποιήσετε εποικοδομητικά την κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί.

Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη μέσα από την καρδιά μου, να πω σε εσάς που δεν λάβατε το «sms της επιτυχίας» στο κινητό σας, θέλω να ξέρετε ότι όλοι σας ανεξαιρέτως είστε Νικητές , γιατί όλοι υπήρξατε αγωνιστές. Η ζωή τώρα με την ενηλικίωσή σας ανοίγεται μπροστά σας και θα έχετε άπειρες ευκαιρίες και επιλογές να βρείτε τί πραγματικά σας εκφράζει και να το επιλέξετε ως σταδιοδρομία. Και να θυμάστε πως κάθε δοκιμασία σας οπλίζει με πολύτιμες εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν στο να αναδείξετε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας.

Είστε όλοι άξιοι επαίνων και θαυμασμού γιατί κατορθώσατε το αδύνατο, όταν όλα γύρω σας ήταν δυσοίωνα και ματαιόδοξα, όταν νιώθατε ότι σας κλέβουν το όνειρο και χωρίς να αχνο-φαίνεται η ελπίδα ανάκαμψης, εσείς προσηλωμένοι στο σκοπό σας, παραμείνατε θαρραλέοι αγωνιστές και κατακτητές της μαθησιακής διαδικασίας.

Είμαστε περήφανοι, που δίνετε αγώνες, που κατακτάτε στόχους

Στηρίζουμε τις ελπίδες μας, σε όλους εσάς, τα νέα παιδιά μας.

 Γιατί , είστε το πιο τρυφερό κομμάτι μας, η ουσία της συνέχειάς μας…

Εύχομαι, να είστε υγιή και δυνατά, στο καινούργιο ταξίδι σας, που σίγουρα θα έχει σταθμούς και δώρα, θύελλες και φουρτούνες, αλλά στο τέλος, αυτό που έχει σημασία, είναι η μεγάλη εμπειρία. 

 Καλή δύναμη ,  μη σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε !