«Για μένα η Άννα Βαγενά, ήταν η Άννα του Θεσσαλικού, η «Βαγγελίτσα» των παιδικών μου χρόνων, η ηθοποιός από την πόλη μου, η συντοπίτισσα που ήταν μακριά, αλλά πάντα σκεφτόμουν με αγάπη, με σεβασμό και εκτίμηση.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν ικανή να γίνει μια κοινή λασπολόγος, να συκοφαντεί χωρίς καμία αιδώ, να σπιλώνει ανθρώπους και υπολήψεις, χωρίς να νοιάζεται τί είναι αυτό που λέει. Αδιανόητο!

Η κ Βαγενά, παρενέβη κατά τρόπο απαράδεκτο και πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά, σχολιάζοντας ερώτησή μου προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, με την οποία ζητώ να επιστραφούν τα 157 ακίνητα του νομού Λάρισας, που δέσμευσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο υπερταμείο για 99 χρόνια, μετά την απόφαση –κόλαφο του ΣτΕ που έκρινε παράνομη την απόφαση του υπουργού Τσακαλώτου.

 Ηδη ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την ερώτησή μου, έκανε παρέμβαση για το θέμα και ζητά τα ακίνητα του δήμου πίσω. Χαιρετίζω την παρέμβασή του.

Η κ Βαγενά μου επιτέθηκε, γιατί τόλμησα να δημοσιοποιήσω το θέμα και να αναδείξω την υπόθεση ντροπής της παράταξής της, που έφτασε να δεσμεύσει από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας μέχρι το Λευκό Πύργο.

Μου επιτέθηκε όμως , χωρίς να βγάλει λέξη για την «ταμπακιέρα».

 Τι πιστεύει αλήθεια η ίδια, ρώτησα ; Να μην πάρουμε πίσω τα ακίνητα; Να μην εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησής της;

Αντί απάντησης, σήμερα επανήλθε για να λασπολογήσει, αλλά έγινε καταγέλαστη στο νομό μας, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν γνωρίζει τα πράγματα του νομού, την ιστορική συνέχειά τους και τους Ανθρώπους του.

Υποστήριξε λοιπόν, ότι «διορίστηκα στον ΟΚΑΝΑ από το Λοβέρδο όταν ήταν υπουργός!! και προφανώς έχω γραμμάτια που του χρωστάω, γι’αυτό αναφέρω την «Novartis ως υπόθεση» και όχι ως «σκάνδαλο» !

Είναι τουλάχιστον ντροπή.  

Είμαι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής και έχω αναφερθεί στο «σκάνδαλο» επανειλημμένα και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα σε τοποθέτησή μου στη βουλή, εγκάλεσα με στοιχεία, όλους τους υπεύθυνους  για την συγκάλυψή του.

Πώς όμως να τα ακούσει αυτά η κ Βαγενά…; 

Περαιτέρω, εκλέχθηκα ΑΜΙΣΘΗ πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ από τους τοπικούς φορείς, ως μία από τους δύο εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς εκτιμήθηκε ότι η 25ετής πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, θα συνέβαλε στο έργο αυτό.

Θήτευσα ΑΜΙΣΘΑ, ως ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ, από το 2011 μέχρι το 2019.

Στη διάρκεια της θητείας μου «γέννησα» το πνευματικό μου παιδί, το Εργαστήρι Ζωής, το οποίο αγκάλιασαν εκατοντάδες συμπολίτες μου, μια δομή –πρότυπο που συνδημιουργήσαμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και όλους τους φορείς του τόπου μας .

Αυτό το γέννημα, πήρε το Βραβείο Πρόληψης 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το παρέλαβε μαζί μας στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, ο κύριος Ξανθός, ο υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και το υποδέχθηκε στην Ελλάδα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος.

Πώς να τα γνωρίζετε όλα αυτά όμως κ Βαγενά, όταν δεν έχετε καμία πραγματικά σχέση με τους φορείς και τους πολίτες του νομού μας;

Όταν δεν επισκεφθήκατε ποτέ το Κέντρο Πρόληψης, όταν δεν γνωρίζατε καν την πορεία του, τον αγώνα του, τις διακρίσεις του;

Δικαιούστε όμως να μην γνωρίζετε; Βουλευτής του νομού είστε!

Αφού λοιπόν ρωτήσετε και μάθετε – συνιστώ να μάθετε από τον ίδιο τον κ Ξανθό, περιμένω μόνο μια λέξη από εσάς : τη δημόσια συγγνώμη για τα ψεύδη που διασπείρατε και τη λάσπη που πετάξατε».