Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της ΚΟ και  Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τόνισε τα εξής :  

«Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας,  με τον πόλεμο να ρίχνει βαριά τη σκιά του στην Ευρώπη και στη χώρα μας. 

Μπροστά μας εκτυλίσσεται το δράμα μιας χώρας  κι ενός λαού 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα, χωρίς μισά λόγια και μισή καρδιά , χωρίς αστερίσκους.

Είμαστε συγκλονισμένοι για την απώλεια των ομογενών μας, που τόσο άδικα και πρόωρα έχασαν τη ζωή τους, μαζί και για κάθε άνθρωπο,  που έχασε τη ζωή του στην εμπόλεμη ζώνη. 

Στεκόμαστε δίπλα στο λαό της Ουκρανίας , που μάχεται για την πατρίδα του, στα γυναικόπαιδα που ξεσπιτώνονται με δάκρυα στα μάτια, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βλέπουν ξαφνικά να γίνονται συντρίμμια όλα  αυτά για τα οποία μια ζωή πάλεψαν, στους στρατιώτες που είδαμε σε live σύνδεση με συντριβή να αποχαιρετούν τα παιδιά τους,  χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα τα ξαναδούν…

Απέναντι στην ιστορική βαρύτητα των γεγονότων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής , με την εμπειρία της μακρόχρονης διαδρομής του, αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών.  

Μένουμε προσηλωμένοι, αταλάντευτα στις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Η  χώρα μας έχει βιώσει την προσφυγιά και ξέρει. Οφείλει να ξέρει, οφείλει να μην ξεχνά. 

Η Ευρώπη, μετά την ολιγωρία της και τη φοβικότητά της, βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα υπαρξιακό ζήτημα. Βρίσκεται, ενώπιον της λήψης καθοριστικών αποφάσεων για την πορεία της στην κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης, για να προασπίσει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της, για την ειρήνη και την ευημερία,  σε ένα κοινό μέλλον.

Οφείλουμε αυτό να το προασπίσουμε, χωρίς μισόλογα και χωρίς φοβικότητα. 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με την ευρωπαϊκή του εμπειρία, καταθέτει στο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό διάλογο, σημαντικές προτάσεις και θέσεις, οι οποίες θα δρομολογήσουν εξελίξεις στη δημόσια συζήτηση »