Με μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζει τα εξής: 

«Με τη σκέψη μας στη Φώφη Γεννηματά που δίνει τη μάχη για τη ζωή στον Ευαγγελισμό, με τη σκέψη μας κοντά στην κάθε Φώφη, συγγενή ή φίλη μας, γνωστή ή άγνωστη,  που δίνει την ίδια μάχη, αναφερόμαστε σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης και Καταπολέμησης του Καρκίνου του Μαστού. 

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, τόσο των γυναικών όσο και όλων των πολιτών, μαζί με την υπόσχεση ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες θα έχουν πρόσβαση σε έγκαιρους και αποτελεσματικούς ελέγχους, διαγνώσεις και θεραπείες, οι οποίες αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του αγώνα ενάντια στη νόσο, παραμένει ο βασικός στόχος της παγκόσμιας, σημερινής, αναφοράς. 

Η ημέρα αυτή, όπως και όλος ο μήνας Οκτώβριος, μας καλεί να ενημερωθούμε, να  υποστηρίξουμε και να δράσουμε ενεργά σε συλλογικό επίπεδο, προκειμένου να συμβάλλουμε σε αυτή τη μάχη, που μας αφορά όλες και όλους. 

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως. Από την άλλη πλευρά, υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της. Για το λόγο αυτό, ο τακτικός και έγκαιρός ιατρικός έλεγχος αποδεικνύεται το πολυτιμότερο όπλο στη φαρέτρα των γυναικών, και ανεκτίμητη ασπίδα προστασίας, ενάντια στη νόσο. Έχει διαπιστωθεί ότι η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τροποποίηση της πρόγνωσης της νόσου, αυξάνοντας τις πιθανότητες ίασης έως και 100%. Οι δε αλματώδεις τεχνολογικές, επιστημονικές και ιατρικές εξελίξεις μας επιτρέπουν να γινόμαστε κάθε μέρα πιο αισιόδοξοι!

Παράγοντας, εξίσου καθοριστικός, για την καταπολέμηση της νόσου αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών είναι η συναισθηματική υποστήριξη. Ιδιαίτερα, εμείς οι Γυναίκες, νοσούσες ή μη, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα η μία στην άλλη, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια σε όλες, όσες το έχουν ανάγκη. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, φοράμε όλες και όλοι ροζ και συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις Γυναίκες που με αξιοθαύμαστη γενναιότητα δίνουν τη δική τους μάχη: τις μητέρες μας, τις γιαγιάδες μας, τις κόρες μας, τις αδελφές μας, τις φίλες μας, εμάς τις ίδιες. Γυναίκες μαχήτριες που παλεύουν καθημερινά με θάρρος, ελπίδα και χαμόγελο και είναι πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης για όλους τους υπόλοιπους.

Ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως δεν είναι μοναχικός!

Είμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη. Και θα νικήσουμε!

#Καμία μόνη- #Κανείς μόνος