Συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑΜΕΑ) των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, από κοινού με τον Επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη και τον Διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Γλαβίνα, σχετικά με τη διασφάλιση της ‘επόμενης μέρας’ των ΚΔΑΠ. 

Εξαρχής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δομές και εξέφρασαν την αγωνία τους για τις μελλοντικές εξελίξεις, ιδίως όσον αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την εργασιακή τους θωράκιση. 

Η Γραμματέας της Κ.Ο., από την πλευρά της, εξήρε τον πολύτιμο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν, εδώ και πολλά χρόνια, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ, προσφέροντας αναγκαίες υπηρεσίες στην ελληνική οικογένεια. Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να υπενθυμίσει ότι πρόκειται για έναν θεσμό που εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, επιτυγχάνοντας να τον κρατήσει ζωντανό, μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη, με διαδοχικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, διαχρονικά, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών. Στηρίζει το αίτημά τους για την εξεύρεση λύσης στο καθεστώς της μακροχρόνιας εργασιακής «ομηρείας» που βιώνουν, με τις διαδοχικές επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η Κυβέρνηση, σήμερα, οφείλει, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προβεί εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες σταθερές πηγές χρηματοδότησης για τη βιωσιμότητα των δομών, την πλήρη και ξεκάθαρη θεσμοθέτησή τους και τη συνέχιση της συμβολής τους στο αυτοδιοικητικό έργο, υπέρ των τοπικών κοινωνιών. Η κοινωνική αναταραχή που προκαλείται κάθε χρόνο, για την ένταξή ή μη χιλιάδων παιδιών, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Κλείνοντας τη συνάντηση, λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της επιβίωσης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, προκειμένου οι συναρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στις ανοιχτές εκκρεμότητες για το μέλλον του θεσμού.