Σε Επιστημονική Ημερίδα του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με αντικείμενο το σύστημα επιλογής Προϊσταμένων στη Δημόσια  Διοίκηση, αλλά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, η Ε. Λιακούλη ανέδειξε τις ολοκληρωμένες και διαχρονικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπέρ της Αξιοκρατίας, ενώ παράλληλα στηλίτευσε τις πελατειακές και μικροκομματικές πρακτικές τόσο της Ν.Δ. όσο και προηγουμένως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα, που η μόνη βεβαιότητα είναι η βεβαιότητα του απρόβλεπτου, σε μία σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν τα εχέγγυατης νομιμότητας, της λογοδοσίας και της ισότητας ευκαιριών, ταυτόχρονα με την αποτελεσματικότητα», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως «ακόμακαι στον Ιδιωτικό Τομέα, τις πρακτικές του οποίου οι “μαθητευόμενοι μάγοι”της Κυβέρνησης θεωρούν πανάκεια για κάθε δυσλειτουργία του Δημοσίου, δεν υπάρχει εταιρεία ή επιχείρηση που να προσπαθεί να βελτιωθεί,απαξιώνοντας τα στελέχη της, κακολογώνταςαυτά δημοσίως και προσπαθώντας να τους μετατοπίσει άνωθεν λάθη και αστοχίες, όπως πράττουν συστηματικά Υπουργοί της Ν.Δ.».

Επιπλέον, τόνισε πως «η παρούσα Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, τοποθετώντας ανερυθρίαστα μετακλητούς σε θέσεις Προϊσταμένων, κομματικούς ημετέρους που, κατά παρέκκλιση, ασκούν ανέλεγκτη δημόσια εξουσία.Δεν διστάζει να καταφεύγει σε ατεκμηρίωτες δικαιολογίες, εργαλειοποιώντας ακόμα και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να παρακάμψει διαδικασίες και να τοποθετήσει εκλεκτούς».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι η νυν Κυβέρνηση, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, «εκμεταλλεύεται το καλό όνομα του ΑΣΕΠ, τοποθετώντας μέλη του σε Επιτροπές Αξιολόγησης, χωρίς πλειοψηφική αποφασιστική αρμοδιότητα, σε μια απόπειρα να ξεπλύνει από πάνω της την οσμή πελατοκρατείας και αναξιοκρατίας».Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Ε. Λιακούλη σημείωσε με έμφαση: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται για μια Δημόσια Διοίκηση χειραφετημένη από την πολιτική ποδηγέτηση, τεχνοκρατικά άρτια και με κοινωνική ενσυναίσθηση. Είμαστε αποφασισμένοι να εδραιώσουμε την Αξιοκρατία στο σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι άξιοι μπροστά