Σε δήλωση σχετικά με το χθεσινό τραγικό τροχαίο μεταξύ αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ και επιβατικού αυτοκινήτου στον Άγιο Γεώργιο Λάρισας, που κόστισε τη ζωή σε 34χρονο συμπολίτη μας, προέβη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Χθες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα θανατηφόρου τροχαίου σε σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ της Λάρισας, το οποίο έρχεται να προστεθεί στον τραγικό κατάλογο αθώων θυμάτων που πληρώνουν με το αίμα τους, τις ελλείψεις και παραλείψεις των υπεύθυνων φορέων.

Ο άτυχος Κωνσταντίνος, ακαριαία, έχασε τη ζωή του, όταν η διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε το αυτοκίνητό του, σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση, στην οδό Κάρλας, στον Άγιο Γεώργιο Λάρισας. 

Ο πόνος της άδικης απώλειας του συμπολίτη μας είναι μεγάλος, και τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά, σχετικά με τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας και την ορθή  ή μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας που, όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την αιματοχυσία. Μέχρι στιγμής, οι πρωτοβουλίες των υπευθύνων, εξαντλούνται σε μελλοντικές διενέργειες ελέγχων και ερευνών, χωρίς να τολμούν να ‘αγγίξουν’ το πρόβλημα.

Πόσα θύματα ακόμα πρέπει να θρηνήσει η Λάρισα, για:  

  • Να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και κυρίως, η διαχειρίστρια εταιρεία; 
  • Για να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας; 
  • Για να προχωρήσουν, επιτέλους, στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών; 
  • Για να προβούν, όπως έχουν υποσχεθεί, σε υπογειοποίηση ή υπεργειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, ώστε να δοθεί μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση, βάζοντας τέλος στο αίμα που χύνεται καθημερινά, στις σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης μας;

Καταθέτω άμεσα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να μας δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα».