Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :  

«Έστω και αργά όμως , η Κυβέρνηση ‘’ήρθε στα λόγια μας’’, αποσύροντας την επίμαχη διάταξη, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στον νομικό κόσμο, η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που κατέθεσε στην Επιτροπή, με ξαφνική τροπολογία. Η Κυβέρνηση, ακόμα μια φορά, αδιαφόρησε πλήρως για τη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων. Προσπάθησε, αποτυχημένα, όπως αποδείχθηκε, να απεκδυθεί τις ευθύνες της για την τεράστια καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, θεωρώντας αποκλειστικά, και παντελώς άδικα, υπεύθυνους τους δικηγόρους και οδηγώντας, περαιτέρω, στην αποδυνάμωση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων των πολιτών και στην υποβάθμιση και τον περιορισμό της δικηγορικής ύλης.

Σύσσωμοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αλλά και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τάχθηκαν εξαρχής κατηγορηματικά, ενάντια στην τροποποίηση, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση, άρον άρον, να την πάρει ‘πίσω’.

Όμως, όλοι όσοι διακονούμε στο χώρο της Δικαιοσύνης, γνωρίζουμε ότι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν είναι απλά ένα πηχυαίος τίτλος, και δε μπορεί να συντελεστεί ούτε με αποσπασματικά μέτρα ούτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλης της κοινωνίας των δικαστών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων!

Εδώ και χρόνια, συζητάμε για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, τη βελτίωση της ταχύτητας και της ποιότητας απονομής της Δικαιοσύνης και την εμπέδωση της ανεξαρτησίας της  και είναι σαφές ότι τα ζητήματα αυτά οφείλουν, επιτέλους, να μπουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα και να αποτελέσουν βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. 

Όμως, άλλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στη χώρα μας, και τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά: η υποστελέχωση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των υπερωριών, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών ψηφιοποίησης του συνόλου των διαδικαστικών πράξεων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί τη Δικαιοσύνη βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων.  Οι μεταρρυθμίσεις μας, το αποδεικνύουν ,  

Απαιτείται όραμα και σχέδιο , συνέπεια και αξιοπιστία. Δεν βοηθούν αποσπασματικές προσεγγίσεις και σκόπιμες παρεμβάσεις, όπως οι διαρκώς επιχειρούμενες από την Κυβέρνηση.    

Εμείς και μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε και πάλι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τη θέση που της αξίζει»