Στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Γλαύκης, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την ολοκλήρωση  των πολιτιστικών  εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

 « Είμαι εδώ, παρούσα και δίπλα στους παλιότερους και νεότερους, που από το 1978, με μεράκι και αγάπη δημιούργησαν και μεγαλώνουν διαρκώς, τον Μορφωτικό Σύλλογο Γλαύκης. Με πολλούς από αυτούς καθίσαμε μαζί στα σχολικά θρανία, με άλλους βρεθήκαμε μαζί στα χορευτικά συγκροτήματα και με κάποιους δημιουργήσαμε κοινές εκδηλώσεις. Όλα αυτά σημαίνουν , ότι μέσα από την δράση για τον Πολιτισμό και την Παράδοση, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, μοιραστήκαμε στιγμές, ανταλλάξαμε σκέψεις, βιώσαμε συναισθήματα και κυρίως διατηρήσαμε ζωντανές τις μνήμες, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Είναι λοιπόν, μεγάλη η χαρά , κάθε φορά που   ανταμώνω με συγχωριανούς μου, στα δικά μας ευλογημένα μέρη, του ιστορικού δήμου Κιλελέρ, όπως σήμερα, στην όμορφη πλατεία της Γλαύκης, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου , ειδικά τώρα που μας έλειψαν τόσο πολύ αυτά τα 2, 5 χρόνια των απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας.

Θέλω να τονίσω, ότι είναι σημαντική η δουλειά που κάνει ο κάθε Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος των χωριών μας , γιατί χάρη στο μεράκι και την αφοσίωσή τους, γινόμαστε αποδέκτες της μαγείας και της δύναμης της παράδοσής μας , ενώ παράλληλα λειτουργεί, ως  συνεκτικός φορέας και σύνδεσμος, που ενώνει άρρηκτα παρελθόν και παρόν. 

Είναι αλήθεια , ότι έχουμε ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις , γιατί διανύουμε εδώ και μήνες, δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες στην καθημερινότητα μας, με την ακρίβεια να πλήττει όλο το κοινωνικό φάσμα δραστηριοτήτων .Ειδικά για τον δήμο Κιλελέρ, που στηρίζεται  κατεξοχήν στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, η κατάσταση είναι οριακή, αφού δέχεται απανωτά οικονομικά πλήγματα.Πρόσφατα, έγινα αποδέκτης της  πρωτοφανούς ταλαιπωρίας που βίωσε μεγάλος αριθμός αγροτών της Γλαύκης, σχετικά με την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων, καθώς εκατοντάδες κατ’ επάγγελμα αγρότες, κατά την διαδικασία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2021, ήρθαν αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν εμφανίζονται ως αγρότες,  αλλά ως «ανεπάγγελτοι»,  γεγονός για το οποίο και προέβην σε παρέμβαση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένοντας την απάντησή τους.

Συνεχίζοντας να οικοδομούμε τη σχέση εμπιστοσύνης και συμπόρευσης που χρόνια τώρα μας συνδέει, προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Τόπου μας και των Ανθρώπων μας. Προσωπικά, ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, δίπλα και μαζί, στις ανησυχίες μα και τις προσδοκίες μας, για ένα τόπο καλύτερο και μια ζωή αξιοπρεπή . Πρώτα ο νομός μας…»