«Ευχαριστώ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μας, καθώς από αυτά ενημερώθηκα για τις συσκέψεις που έγιναν στα υπουργεία υποδομών και εσωτερικών, για το θέμα του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων και του προσφυγικού καταυλισμού στο Κυψελοχώρι, αντίστοιχα. Δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, με τα οποία ασχοληθήκαμε επανειλημμένα υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, με  πολλές συζητήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις.

Θέλω επίσης να κάνω ειδική … «εύφημη μνεία» στην κυβέρνηση της  ΝΔ, που πιστή στον όρκο του παλαιοκομματισμού και της κομματικής πειθαρχίας, μάζεψε τα κομματικά της στελέχη στα γραφεία των υπουργείων και συζήτησαν για κρίσιμα  θέματα του νομού μας  και έλαβαν… γενναίες αποφάσεις. Φυσικά και δεν κληθήκαμε  οι υπόλοιποι βουλευτές,  διότι οι κυβερνητικοί είναι όλοι τους σαφώς καλύτεροι από εμάς. Φυσικά και νοιάζονται περισσότερο. Φυσικά και το διαμέτρημά τους ξεπερνά τις ταπεινές προσωπικότητες όλων των υπολοίπων, που ούτε κυβερνούν, ούτε εξουσιάζουν.

Με μια λοιπόν, εκ των προτέρων, συγγνώμη και με όλο το θάρρος ενός ..μυρμηγκιού, δεν απομένει τίποτε άλλο σε εμάς παρά να ψελλίσουμε με δέος απέναντι στην αυτοκρατορία τους, ότι ζητάμε  μόνο να μας… ξεμπερδέψουν,  γιατί μπερδευτήκαμε ακόμη περισσότερο μετά τις κομματικές συσκέψεις τους!

Συγκεκριμένα : Οι κρίσιμες αποφάσεις που έλαβαν για το δρόμο Λάρισας –Φαρσάλων, αφορούν τον ίδιο δρόμο για τον οποίο στην πρόσφατη Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, στο δημόσιο χαιρετισμό του, ανακοίνωσε ότι το θέμα «ετελείωσε» και μπαίνουν οι μπουλντόζες  στο έργο τον Μάρτιο; Αυτόν τον δρόμο ξαναβάζουν σε μελέτη; Τον ίδιο; Εννοούν τώρα ότι οι μπουλντόζες θα μπουν… πριν την μελέτη; Και τέλος πάντων , οι μπουλντόζες  θα μπουν τον Μάρτιο – ναι ή όχι ;;

Για το προσφυγικό ζήτημα και τη φιλοξενία προσφύγων στο Κυψελοχώρι, είναι το ίδιο θέμα  το οποίο ο νυν δήμαρχος Τεμπών, προεκλογικά έκανε σημαία και δήλωνε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει  αυτό επί δημαρχίας του και μάλιστα κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του – ήμουν εκεί!, αναφέρθηκε ονομαστικά στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – και μόνο!! ευχαριστώντας τους θερμά για το γεγονός ότι με την μεσολάβησή τους «καθάρισαν» , μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, οριστικά το θέμα του προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή;

Τώρα στην κομματική σύσκεψή τους ξανασκέφτονται να ανοίξουν τον καταυλισμό;  Δηλαδή τόσα δημόσια συχαρίκια πήγαν χαμένα; Ξανά από την αρχή το θέμα;

 Τελικά τίθεται το εναγώνιο ερώτημα :οι υπουργοί και γενικώς οι κομματικοί, «καθαρίζουν» καλά ή δεν καθαρίζουν;

Ας μας πει κάποιος να ξέρουμε, για να είμαστε ήσυχοι ή ανήσυχοι!

Όλα αυτά πάντως, μου θύμισαν τον αείμνηστο Χάρρυ Κλυν, σε μια από τις απίθανες παραστάσεις του, που  είχε μιλήσει για τους  «επί τόπου»,  αυτούς τους πολιτικούς που έρχονται με τα ελικόπτερα και προσγειώνονται επί τόπου, κάνουν επίβλεψη του θέματος επί τόπου και υπόσχονται την επίλυση του ζητήματος επί τόπου, αν και σπάνια αυτό τελικά γίνεται … και παρά το γεγονός ότι οι  «επί τόπου» αρμόδιοι πάντα διαμηνύουν ότι το θέμα «ετελείωσε», το θέμα δεν έχει καν αρχίσει…

Ολοι οι χειρισμοί που επιφυλάσσονται στα σοβαρά ζητήματα του νομού και πλασάρονται επικοινωνιακά με κομματικές συναντήσεις με υπουργούς, φωτογραφίες με τους… επί τόπου και δηλώσεις  ότι το θέμα «ετελείωσε», εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές τους και θυμίζουν εποχές Μαυρογιαλούρου.

Κρίμα που το περιβόητο «αρραγές μέτωπο» του νομού μας, είναι μια τρύπα στο νερό και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Κρίμα που η κυβέρνηση, δείχνει  τόσο μεγάλη δυσκολία να αλλάξει, να εκσυχρονιστεί, να δεχθεί τους όρους της δημοκρατίας, της συναίνεσης  και της πολιτικής συνύπαρξης με όλους τους πολιτικούς χώρους, που μπορούν να συνθέσουν και να δημιουργήσουν, γιατί όλοι είναι χρήσιμοι και έχουν κάτι θετικό να πουν.

Επιλέγει ένα πρόσωπο παλιό, ίδιο , εμμονικό και τελικά  απωθητικό..

Αυτό όμως δεν βοηθά στην επίλυση των μεγάλων θεμάτων του τόπου μας και των Ανθρώπων μας, γιατί ο νομός μας χρειάζεται όλους, ενωμένους, σε ειρηνική συνύπαρξη, με πολλή δουλειά και αυταπάρνηση, ώστε στο πέρασμά μας να αφήσουμε έστω ένα μικρό θετικό αποτύπωμα στο μονοπάτι που θα περπατήσουν οι επόμενοι.

Πολλοί δημοκρατικοί Άνθρωποι του νομού μας, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση, νιώθουν εξαιρετικά άβολα και είναι καθαρά αντίθετοι με τέτοιου είδους ηγεμονικές συμπεριφορές.

Δυστυχώς, κάποιοι αρέσκονται να εμφανίζονται ως  ηγεμόνες , αυτοκράτορες και κυρίως , ως αυλή.

Είναι η επιλογή τους στη διακυβέρνησή τους. 

« Και γι’ αυτό, θα κριθούν, θα συγκριθούν και θα αξιολογηθούν»

Ευαγγελία Λιακούλη

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Λάρισας