Στο ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, που πραγματοποιείται στη Λάρισα, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (Σ.ο.Φ.ΛΑ.), παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας  του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η κ.Λιακούλη, κατά το χαιρετισμό της στην εκδήλωση , τόνισε : 

« Με χαρά και τιμή φιλοξενούμε σήμερα το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, στη Λάρισα, το πρώτο με φυσική παρουσία μετά την πανδημία, αλλά και με διαδικτυακή σύνδεση σε όλη τη χώρα. 

Το συνέδριό σας , αποτελεί  ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε σιγά –σιγά να ξαναβρούμε τις ζωές μας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα και  σεβόμενοι το μεγάλο απόκτημα της ιατρικής επιστήμης, το εμβόλιο. 

Τα θέματα που πραγματεύεστε είναι ακριβώς αυτά που βρίσκονται στον πυρήνα των συζητήσεων της σύγχρονης κοινότητας, είναι ακριβώς αυτά που δημιουργούν αντιθέσεις αλλά και συνθέσεις, που οδηγούν σε αναθεωρήσεις, που αναζητούν ακόμη  απαντήσεις 

Τα ζητήματα των υψηλού κόστους και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων , τα γενικότερα θέματα που προκάλεσε η πανδημία , όπως το κυρίαρχο αίσθημα της ανασφάλειας της πανδημίας , αλλά και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, τα πραγματεύονται επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, που έχω την τύχη να γνωρίζω τους περισσότερους προσωπικά και ξέρω ότι έχουν μέσα τους μεγάλη αγάπη για την επιστήμη και τον Άνθρωπο. 

Μάλιστα,  φροντίσατε να υπάρχει στο συνέδριό σας και η άποψη της Εκκλησίας μας, μέσω του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κκ Ιερώνυμου, που αποτελεί πραγματική χάρη και προνόμιο η παρουσία του στην περιοχή μας, αλλά και να καθιστά πολύ σημαντική την παρουσία της τοπικής εκκλησίας μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας , με καθαρό λόγο και  διαυγείς θέσεις . 

Μέσα από το συνέδριό σας προωθείται και η σχέση του φαρμακοποιού με τον πολίτη και αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα. 

Ο φαρμακοποιός μας, είναι πρόσωπο αναφοράς για όλους μας.

 Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μας, μετατρέπεται στον δικό μας Άνθρωπο που γνωρίζει προσωπικά μας ζητήματα, μας στηρίζει ψυχικά στις μικρές και μεγάλες περιπέτειες της υγείας μας, γίνεται σύμβουλός μας στην κάθε μέρα μας και χαρίζει χαμόγελο ελπίδας και αισιοδοξίας στις προσπάθειες και στους αγώνες να βγούμε νικητές, στις μεγάλες μάχες της ζωής . 

Αυτοί είναι οι φαρμακοποιοί. 

Και ας …ξεχάστηκαν, όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε τότε πολλά για το τί αυτό σημαίνει. 

Τότε ακριβώς που ρίσκαραν,  την κάθε μέρα τους. 

Βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, όταν μίλησαν με τη φωνή της λογικής για την διενέργεια των tests μέσα στα φαρμακεία, ενώ υποτιμήθηκαν βάναυσα με την αποζημίωση που επιχειρήθηκε να αντισταθμίσει, συμπεριφορές που δεν τίμησαν κανένα. 

Σήμερα, ακόμη στη δίνη της πανδημίας, η  φαρμακευτική κοινότητα, βρίσκεται ψηλά στο ρόλο της , στο σκοπό της, στην προσφορά της. 

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την μεγάλη προσφορά των φαρμακοποιών στη ζωή μας, για την ευαισθησία τους, τη στήριξη που προφέρουν σε όλους μας  και  την αφοσίωσή τους

Είναι πλέον δεδομένο : έχουν ήδη καταχωρηθεί, στους «δικούς μας Ανθρώπους»