Στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή , τοποθετήθηκε, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :  

«Σήμερα, βιώσαμε μία από τις πιο δυσάρεστες κοινοβουλευτικές εμπειρίες, αντιμετωπίζοντας την απόλυτη θεσμική εκτροπή. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία ξεκίνησε χθες υπό συνθήκες απαγόρευσης, φίμωσης και αλλοτρίωσης της ουσίας της έρευνάς της, η Κυβέρνηση διέπραξε ένα δεύτερο σκάνδαλο. 

Επιχειρώντας να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδίασε και υλοποίησε ένα δεύτερο σκάνδαλο,  αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή, ζητώντας τη συνέργεια βουλευτών. 

Η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο σημείο να μην αποδεχθεί κανέναν ουσιαστικό μάρτυρα, ούτε καν τον ανιψιό του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που αποπέμφθηκε από τον ίδιο ως πολιτικά υπεύθυνος της ΕΥΠ. Δεν δέχθηκαν ούτε καν τον παρακολουθούμενο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη,  ούτε τους προτεινόμενους από το ΚΚΕ μάρτυρες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο, πρόσωπα των οποίων οι μαρτυρίες είναι απαραίτητες για την εύρεση της αλήθειας. 

Όλα δείχνουν ότι κάτι έχουν να κρύψουν. Είναι ολοφάνερο ότι το πολιτικό προσωπικό κρατείται συστηματικά, μακριά: ο Πρωθυπουργός, ο κ. Πικραμένος, ο κ.Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ο κ. Τσιάρας. Ο, δε, κ. Δημητριάδης, φαίνεται ότι θυσιάστηκε,σαν άλλη «Ιφιγένεια», για να μπορέσει το ‘καράβι’ της ΝΔ να ταξιδέψει για λίγο ακόμα, πριν πέσει οριστικά στα βράχια.

Ομερτά και βαθύ σκοτάδι, αντί για το άπλετο φως που μας υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κοιτάζοντάς μας στα μάτια.Ζήτησε, μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, την επισπεύδουσα παράταξη, να συνεισφέρουμε στην θεσμική κατοχύρωση της ΕΥΠ.

Δυστυχώς, ζούμε μια σκοτεινή εποχή, για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. 

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση των ‘χτυπημάτων’ στον πυρήνα της Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό, αποχωρήσαμε από τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, ζητώντας από την πλειοψηφία και την Κυβέρνηση, να ξανασκεφτεί τι ακριβώς πάει να κάνει. Λειτουργώντας πάντα θεσμικά, ζητήσαμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προκειμένου να αξιολογήσει το εύλογο αίτημά μας»