Δήμαρχο Λαρισαίων

Προγραμματισμένη συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και
φορείς του Νομού. Οι εν λόγω συναντήσεις στόχο έχουν την καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, την προώθησή τους σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, και την αναζήτηση άμεσων λύσεων, προκειμένου να πάψουν να ταλανίζουν τους πολίτες.

Στη συνάντηση εντοπίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης της Λάρισας, που κυρίως συνοψίζονται στο ζήτημα της αξιοποίησης εκτάσεων του ΟΣΕ, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται μέσα από την πόλη, δημιουργούν
τεράστιο πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένης της σύμπραξης ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Cosco, αφού αναμένεται να οδηγήσει σε τριπλασιασμό της κίνησης των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η ανάγκη αξιοποιήσεως των 400 περίπου στρεμμάτων του ΟΣΕ, που βρίσκονται στην περιοχή «Κουλούρι» για την δημιουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου, που θα αποσυμφορήσει την περιοχή. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, πέριξ του υπάρχοντος σταθμού του ΟΣΕ, υπό το πρίσμα νέων επενδύσεων που επίκεινται, και για τις οποίες έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε τα δύο μέρη, ήταν η αξιοποίηση των στρατοπέδων, όπως επίσης και η επίσπευση των διαδικασιών, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε το κέντρο της Λάρισας να αναμορφωθεί πλήρως.

Συζητήθηκε επίσης και το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και συγκεκριμένα του hotspot στο Κουτσόχερο. Ο Απόστολος Καλογιάννης ενημέρωσε την Ευαγγελία Λιακούλη για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την λειτουργία του προσφυγικού καταυλισμού, καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσης των εκεί φιλοξενουμένων. Την ενημέρωσε επίσης και για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Δημάρχου και όλων των βουλευτών του νομού, το οποίο αναμένεται να οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, από την συζήτηση δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι εξελίξεις των έργων στον χώρο του αρχαίου θεάτρου, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλου συμβολισμού για την πόλη της Λάρισας, το οποίο προωθείται με γρήγορες διαδικασίες από το Δήμο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο το επόμενο χρονικό διάστημα στους πολίτες της Λάρισας. Η βουλευτής από την πλευρά της δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της ήδη αγαστής συνεργασίας με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, ενώ παράλληλα ανέλαβε την ευθύνη να προωθήσει στην κεντρική διακυβέρνηση, όλα τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την πόλη, με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτει.