Πηγή: larissanet.gr

Σε δήλωση της βουλευτή ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη για τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ επισημαίνονται τα εξής:

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιλέγει να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για τις οποίες το Σύνταγμα επιφυλάσσει μόνο πολύ εξειδικευμένη χρήση, για λόγους έκτακτης και απρόβλεπτης ανάγκης,

Κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιλέγει το δρόμο της μη πρότερης συνεννόησης και διαβούλευσης, ενώ αλλάζει ριζικά τη λειτουργία και τον σκοπό ενός οργανισμού, με εγνωσμένο έργο ενάντια στις εξαρτήσεις, όπως το ΚΕΘΕΑ.

Κάθε φορά που θα αποφεύγει να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή σχέδιο νόμου, συνοδευόμενο από αναλυτική αιτιολογική έκθεση, έκθεση δημόσιας διαβούλευσης και έκθεση συνεπειών ρυθμίσεως, ειδικά στο κρίσιμο πεδίο των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτήσεων, για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φαίνεται να διαθέτει κανένα  εθνικό σχεδιασμό.

Κάθε φορά που θα αποδεικνύεται ότι το δήθεν «επιτελικό κράτος» που επαγγέλλεται η ΝΔ είναι, στην ουσία, μια νέα μορφή πελατειακού και αυταρχικού κράτους, αφού η συγκεκριμένη ΠΝΠ, αλλάζει τον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, μόνο και μόνο για να «ανοίξει θέσεις» για τους ημετέρους της και να αποκλείσει επιλογές που έρχονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους θα είμαι και θα είμαστε  σθεναρά απέναντί της.

Γιατί εμείς πιστεύουμε πως οποιαδήποτε πολιτική επιλογή οφείλει καταρχήν και πρώτιστα,  να αποτελεί προϊόν εκτεταμένου  διαλόγου και  συναίνεσης, κι όχι αντικείμενο διατάγματος.

Η κυβερνητική αλαζονεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

Καλή δύναμη στον αγώνα όλων των Ανθρώπων που προσφέρουν τη ζωή τους στο κοινωνικό έργο και βλέπουν τη συνεργατικότητα και τον κοινωνικό εταιρισμό, ως όρο στοιχειώδους δημοκρατίας.

Είμαστε μαζί και δίπλα ».