Με μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για όλους εκείνους τους Ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εστία τους, τη χώρα τους και τους δικούς τους, παίρνοντας τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς,  προκειμένου να φτάσουν σε μια ‘ασφαλή γη’ και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Όποιοι και αν είναι, από όπου κι αν προέρχονται, οι πρόσφυγες που αφήνουν την πατρίδα τους, αξίζουν το σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας είναι αδιαπραγμάτευτο, καθολικό, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στον κοινό μας , μεγάλο κόσμο.

Την τελευταία δεκαετία, οι αριθμοί των εκτοπισμένων,  αυξάνονται δραματικά. 

Η ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται μπροστά στα μάτια μας, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο. 

Η βίαιη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε την ταχύτερη και μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή ήπειρος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από την επισιτιστική, οικονομική και κλιματική κρίση,  που μαίνονται τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Σήμερα, είναι μια ευκαιρία για  κατανόηση, αναγνώριση και  εκτίμηση στους πρόσφυγες για την προσωπική ‘Οδύσσειά’ τους, για τον σκληρό αγώνα που δίνουν για ένα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους . Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με πίστη στις διαχρονικές αρχές και αξίες του, συνεχίζει να επενδύει σε μια νέα, βιώσιμη πολιτική για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που θα είναι πραγματικά ευρωπαϊκή, με αναλογική κατανομή της ευθύνης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και όραμα το κοινό μέλλον. Γιατί την προσφυγιά δεν την επιλέγεις, απλά σου συμβαίνει… Και όπως διδάσκει η ιστορία της Ελλάδας, μπορεί να συμβεί σε όλους μας #Κανείς_μόνος»