Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, αλλά και το μείζον ζήτημα της σεισμικής ακολουθίας στις περιοχές Τυρνάβου και Ελασσόνας, καθώς και των ελλιπών κυβερνητικών μέτρων της κυβέρνησης για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων συζήτησε στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο «Θέμα Ράδιο 104,6», η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές κα δίκτυα και ζητώντας άμεση και σοβαρή βοήθεια από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών .

Παράλληλα, η Λαρισαία βουλευτής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, επιτείνουν τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων, καθώς: «οι σκηνές πήραν νερό, τα containersδεν έχουν έρθει ακόμη, τα τροχόσπιτα δεν επαρκούν  …και οι 300.000 ευρώ που έδωσε σε πρώτη φάση ο κ.Πέτσας στους πληγέντες Δήμους, δεν επαρκούν επ’ ουδενί, από τη στιγμή που τα γεύματα μόνο στην σεισμόπληκτη Ελασσόνα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ την ημέρα… Για τα δε υπόλοιπα σημαντικά όπως τον φόβο έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω συνθηκών, τις κατεστραμμένες οικοσκευές και την υψηλή ανεργία, λόγω των κλειστών επιχειρήσεων ακόμη αναμένεται ολοκληρωμένο σχέδιο και στην κατεύθυνση μιας τέτοιας πρότασης έχουμε κινηθεί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με σχετική μας ερώτηση».

Η βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει και το αναπτυξιακό σκέλος της καταστροφής: «Πρέπει να βοηθηθεί το ορεινό κομμάτι του νομού μας, το οποίο είναι και από τα πιο παραγωγικά, αφού το Δαμάσιπ.χ. αποτελεί την‘’καρδιά’’της παραγωγής κρασιού και τσίπουρου, ενώ στην Ελασσόνα ‘’χτυπά’’ η καρδιά της κτηνοτροφίας 

Σε σχέση με το άλλο μεγάλο ζήτημα των ημερών, αυτό της βίας και των κινητοποιήσεων η Ευαγγελία Λιακούλη ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας: «Νιώθω λύπη και αποστροφή γιατί θεωρώ πως η κοινωνία με τα πολύ μεγάλα προβλήματά της δεν θα έπρεπε να ορίζεται ούτε από τα γκλομπς, ούτε από τα καδρόνια και τις κουκούλες. Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια εμφυλιο-πολεμική κατάσταση. Από τη μία η κυβερνητική λογική του ‘’νόμος και τάξη’’ κι από την άλλη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με την υποκίνηση ακραίων καταστάσεων δημιουργούν συνθήκες άκρως πνιγηρές για τους πολίτες. Ας μη μπούμε στη διαδικασία να αποσαφηνίσουμε ξανά τι σημαίνει σήμερα Δημοκρατία. Αυτά είναι πράγματα γνωστά και απαντημένα, από την πλειονότητα των πολιτών. Ας τα απαντήσει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, που  ποτίζουν το δέντρο του διχασμού », κατέληξε χαρακτηριστικά.