Στα Φάρσαλα μετέβη η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου συναντήθηκε με τους πρώην εργαζομένους των ΕΑΣ Φαρσάλων, με σκοπό να συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τους αφορά άμεσα. 

Ειδικότερα, με την τελευταία ρύθμιση, οι πρώην εργαζόμενοι των υπό εκκαθάριση Ενώσεων, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις απόλυσης που τους οφείλονται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις, προβλέπεται να προηγούνται οι απαιτήσεις τους, εκείνων που προβάλλουν οι τράπεζες, για πτωχευμένες εταιρείες προ του 2015,  αλλά και εκείνες που τελούν υπό εκκαθάριση. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Φαρσάλων, που αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για τη δικαίωσή τους, ζητώντας το αυτονόητο και το δίκαιο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν στο δρόμο σε μεγάλη ηλικία και χωρίς καμία πλέον δυνατότητα ανεύρεσης άλλης εργασίας, προσδοκούν την ικανοποίηση του αιτήματός τους, που αποτελεί πια όρο επιβίωσής τους. 

   Η κ Λιακούλη, μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους δήλωσε :

« Πριν από δύο μήνες περίπου, όταν πολλοί πανηγύριζαν για την αυτονόητη ρύθμιση που δέχθηκε η Κυβέρνηση για τους πρώην εργαζόμενους των ΕΑΣ, μετά από υποβολή   σχετικής τροπολογίας- νομοθετικής πρότασης του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και με προσωπικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις (13/02/2020, 26/05/2020) , όπως ακριβώς και πολλών βουλευτών όλων των κομμάτων, επεσήμανα, ότι κατά τη δική μου αντίληψη, είναι πολύς ακόμη ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωσή τους . Τώρα διαπιστώνω δυστυχώς,  ότι για τους  πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ Φαρσάλων, το ζήτημα είναι περισσότερο πολύπλοκο, καθώς η πραγματική οικονομική κατάσταση της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Φαρσάλων, καθώς και οι υποχρεώσεις της σε δημόσιο, τράπεζες και τρίτους  είναι ένα …σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ! Οι πληροφορίες τις οποίες έχουν οι εργαζόμενοι είναι συγκεχυμένες, ενώ δεν μπορούν να ενημερωθούν για σοβαρά λογιστικά στοιχεία και έγγραφα. Συζητήσαμε σήμερα με τους εργαζομένους και διαπίστωσα τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και την μεγάλη ανησυχία τους για τις καταβολές, Σε κάθε περίπτωση, για ένα σύνολο εργαζομένων που έχει περάσει τα πάνδεινα, που βρίσκεται στην πλειοψηφία του σε μια ηλικία σχεδόν συνταξιοδότησης και ταυτόχρονης μακροχρόνιας ανεργίας, οφείλει η Πολιτεία να μεριμνήσει και η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία, επισπεύδοντας τη διαδικασία και ξεκαθαρίζοντας απόλυτα το τοπίο, για το αν τελικά θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ή απλώς… θα καταγραφούν ότι πρέπει να καταβληθούν. Δεν μπορεί να μη ληφθεί μέριμνα για την κάθε περίπτωση, της κάθε ΕΑΣ, που ίσως παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή είναι μια ουσιαστική διαφορά . Οι εργαζόμενοι πάντως δεν αντέχουν άλλη αναμονή, ειδικά δε των Φαρσάλων που μετρούν και τις πληγές του Ιανού και βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση»