Πηγή και φωτογραφικό υλικό: https://www.larissanet.gr/2019/04/09/eliakouli-oloi-mazi-ftiachnoume-mia-yperochi-melodia/

Στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά ο Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Μαθητών του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς με όχημα την Τέχνη».

Παιδιά από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νομού Λάρισας παρουσίασαν στο κοινό χορό, τραγούδι, θεατρικά δρώμενα ενώ υπήρχε και έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 30 σχολεία. Τα βραβεία των νικητών ήταν ποδήλατα και κράνη ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τιμήθηκαν τα παιδιά προσφύγων του καταυλισμού στο Κουτσόχερο. «παιδιά χωρίς πατρίδα, χωρίς φίλους και πολλές φορές χωρίς γονείς», όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Ευαγγελία Λιακούλη. Απευθυνόμενη στα παιδιά, η κα Λιακούλη τόνισε πως αυτά που έχουν πραγματική σημασία στη ζωή, όπως η υγεία, η χαρά, η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός πρέπει να χτίζονται πάνω σε στερεές ανθρώπινες σχέσεις ενώ αναφερόμενη στον τίτλο του διαγωνισμού υπογράμμισε: «Κάθε ένας από εμάς είναι μία νότα, αλλά όλοι μαζί φτιάχνουμε μια υπέροχη μελωδία».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σωτήρης Βούλγαρης, ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καψάλης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και φορέων.