Πηγή: https://www.larissanet.gr/

Στα μεγάλα προβλήματα και την πορεία της χώρας, την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά και την προοπτική που διαμορφώνεται για το παρόν και το μέλλον, αναφέρθηκε εκτενώς, η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη,  στην ομιλία της στην Αγιά, με θέμα «Από την Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της κοινωνικής συνοχής», ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική και δίνοντας ένα σαφές μήνυμα, ότι είναι πλέον μονόδρομος, οι πολιτικές που ασκούνται σε όλα τα επίπεδα να είναι στοχευμένα ανθρωποκεντρικές.

Στην πολυπληθή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό χώρο,  η υποψήφια βουλευτής σκιαγράφησε τις συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μία αβέβαιη και απειλητική καθημερινότηταεπικράτησε για τους πολίτες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκε. Η ύφεση, ή ανεργία, οι μειώσεις και οι περικοπές των μισθών, η αυξανόμενη φορολογία και η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, η διόγκωση της φτώχειας, επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης, ενέτειναν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, αύξησαν τα ποσοστά της θνησιμότητας και των αυτοκτονιών,  που δυστυχώς, έγιναν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Παράλληλα, άρχισαν να κερδίζουν έδαφος εντεινόμενες πολιτικές και πρακτικές καταστολής, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοινωνικά αδύναμων ομάδων, ο ρατσισμός, η βία και ο φασισμός, δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας. Οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούν τα γεγονότα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα  αδικαιολόγητα, που ξεκινούν από τα κραυγαλέα αντιπερισπαστικά και κατασκευασμένα σκάνδαλα, τον ηθικό ξεπεσμό με την υπόθεση του Πετσίτη, της Λοϊζου κ.α. και φθάνουν μέχρι τα φοβερά γεγονότα με το άβατο των Εξαρχείων».

Στη συνέχεια η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στα μεγάλα εθνικά ζητήματα της χώρας και παράλληλα στην μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης να επιδιώξει και να διαμορφώσει εθνική συναίνεση για την στρατηγική προώθησης των ελληνικών θέσεων, την οποία σκόπιμα απώλεσε, καθώς το παιχνίδι ήταν «με σημαδεμένη τράπουλα και προμελετημένο αποτέλεσμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, με οδυνηρή συνέπεια να  βιώνουμε σήμερα πρωτοφανή ανυποληψία από τους γείτονές μας, επιθετικότητα στη διπλωματία μας και παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ενώ την ίδια ώρα στο εσωτερικό της χώρας ζήσαμε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πρωτοφανή αμοραλισμό και πολιτικό τυχοδιωκτισμό, που έφτασε μέχρι του σημείου να ευτελιστεί και διασυρθεί το κοινοβούλιο και να υποστεί ένα καίριο πλήγμα η θεσμική δημοκρατία μας.

Αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής, ανέπτυξε εκτενώς τις πολιτικές του θέσεις και το πρόγραμμα «Ελλάδα», αναφέρθηκε στον εκλογικό  στόχο του, να είναι το τρίτο κόμμα στη βουλή, ώστε να έχει τη δύναμη να επιδιώξει την λήξη της εμφυλιοπολεμικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και να προωθήσει την εθνική συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα του τόπου, έχοντας τη δύναμη της τρίτης εντολής που πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί να βρεθεί στα χέρια των νεοναζιστών.

«Το Κίνημα Αλλαγής, με κορμό του το ΠΑΣΟΚ και τη συνέργεια των δημοκρατικών  δυνάμεων  του πραγματικού προοδευτικού χώρου, έχει το ιστορικό βάρος και ευθύνη, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που πάντοτε αυτή έφερνε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές, αυτή χάρασσε τις μεγάλες προτεραιότητες και κατάφερνε τα μεγάλα επιτεύγματα. Είναι ένας πανθομολογούμενος ιστορικός ρόλος που και αυτή τη φορά θα αναλάβει, γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν τη χώρα και το λαό, για να κατοχυρώσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και να διαφυλάξουν την εθνική μας ταυτότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με εθνική υπερηφάνεια και χωρίς  ενδοτισμό», κατέληξε η κ Λιακούλη.